Nina Åkestam

Reklamforskare på Handelshögskolan i Stockholm, författare, skribent och föreläsare

Om & Kontakt

Nina Åkestam är reklamforskare på Handelshögskolan i Stockholm, författare, skribent och föreläsare. Hon har tidigare jobbat som prisbelönt kreatör i reklambranschen i Stockholm och New York, varit stående krönikör i Metro och Resumé, och drivit en av Sveriges största politiska bloggar. Hennes minst sagt röriga erfarenheter från det kreativa arbetslivet blev grunden till den bästsäljande debutboken Meningen Med Hela Skiten som kom ut på Volante förlag våren 2014. I den går Nina till botten med hur sjutton man ska komma fram till vad man ska ägna sig åt, och baksidan med alltför roliga jobb.

Utöver sin forskning, som handlar om samhällseffekter av reklam, brinner Nina för jämställdhet och hållbart arbetsliv. Hon har föreläst om sin forskning och sina erfarenheter för såväl gymnasieelever som ledare på några av Sveriges största företag. Nina har blivit utsedd till en av näringslivets Supertalanger av Veckans Affärer (2012), Uppstickare av talangnätverket Shortcuts (2012) och är beskriven i ett kapitel i boken Mad Women (2013), som porträtterar några av världens mest inflytelserika kvinnliga reklamare.

Nina bor i Stockholm, älskar att läsa tjocka biografier om halvgalna människor och längtar nästan alltid efter att resa någonstans.

Föreläsningar

För att boka Nina som föreläsare, maila speakers@volante.se eller ring 087021519.

Media

För att komma i kontakt med Nina för intervjuer, maila nina.akestam@gmail.com